Efectes psicològics

Les persones diagnosticades d'una malaltia degenerativa solen processar-ho lentament. És un tràngol díficil d'empassar i les persones que envolten al nou diagnosticat també ho han d'encaixar.

NO DESESPERIS es tracta d'ún procés lent i sovint es torna al principi.Tot plegat es tracta de la superació d'un trauma insuperable. L'objectiu màxim és poder assumir-ho, conviure amb unes limitacions que ningú hem demanat (la comparació amb un convidat no desitjat a casa nostra és ineludible i. a més, només marxarà esporàdicament i sempre tornarà).

Ara bé, si una cosa hi ha comuna en els malalts d'EM és que solen ser persones amb un caràcter fort. Seria molt recomanable que la força d'esperit anés lligada a un positivisme, fins i tot absurd, per superar tots els entrebancs que es poden posar al camí.

De fet, una de les primeres imatges quan et diagnostiquen és la temuda cadira de rodes. Però mirat des dels que anem en cadira de rodes estem encantats de moure'ns, passejar i no quedar-nos tancats en casa que LA VERGONYA FA RONYA.


 
 

 
 
 
 
 


Comments