10 consells per superar la calor a l'estiu


Si una cosa tenen en comú molts malalts d'EM és la intolerància a temperatures molt elevades. 

1. Aire condicionat
Malgrat l'afavoriment d'infeccions respiratòries per portar millor les altes temperatures de l'estiu resulta molt recomanable gaudir d'un aparell d'aire condicionat sobretot per passar nits agradables. A més, si has de sortir de casa prioritza els llocs  ben ventilats i condicionats  . En cas de no tenir aire condicionat a casa podeu fer servir ventiladors i deshumidificadors

2. Aïllar la  casa del sol.
Sobretot resulta molt efectiu evitar la insolació des  de les 11 a les 18 hores. Per tant, refresqueu la casa amb persianes baixades i cortines corregudes durant aquest període. 

3.Dormir sol.
Per la nit és important descansar, per tant és una bona opció dormir sol. Dormir acompanyat pot donar molta calor i pot ser molt molest per un malalt d'EM.

4. Dutxes i banys d'aigua freda
És important refrescar-se a sovint. Una manera molt bona de fer-ho és mitjançant l'aigua freda ja sigui en forma de dutxa o bany. Els moments més idonis són just abans de sortir de casa o abans d'anar a dormir. Si per logística o temps no podem dutxar-nos o banyar-nos sempre podrem mullar amb aigua freda els peus, el coll i els canells. També va be disposar d'un  polvoritzador d'aigua que ens permeti  refrescar-nos quant ens sigui necessari.

5. Practicar exercici moderat.
És molt important practicar exercici, però s'ha de tindre extrema precaució amb les pujades de temperatura. És per això que es desaconsella practicar esport en les hores de major insolació i que sempre s'ha de tenir el sentit comú de saber parar si la temperatura augmenta.  També és molt recomanable una dutxa d'aigua freda abans i després de practicar exercici a fi de que el cos no estigui massa temps amb una temperatura elevada.

6. Nedar
Sempre que sigui possible és molt recomanable nedar durant l'estiu. És una forma "fresca" de moure tots els músculs i ajuda a millorar els moviments i l'equilibri.

7. Vestir roba feta amb fibres naturals.
Les fibres sintètiques no permeten la correcta transpiració de la pell i són enemigues de la termoregulació natural. Sempre que es pugui, tant per la roba de vestir, com per la roba de llit, s'haurien de gastar fibres naturals com el cotó, el llí o el cànem.

8. Fer servir barret.
Els raigs de Sol que cauen al cap són els principals responsables de l'augment de temperatura corporal (el crani dissipa malament la calor) . És per això que portar un barret, una gorra o algun altre complement al cap pot ajudar molt a no pujar la temperatura corporal.

9. Buscar l'ombra
Encara que sembli ximple dir-ho: S'ha de buscar l'ombra. Si el camí que hem de recórrer és llarg plantegem-nos a quina hora el farem i quins camins alternatius disposem a fi d'evitar les insolacions.

10. Portar begudes fresques.
Si be no es bo beure líquids massa freds (el cos ha de gastar més energia per processar-los) sempre va be disposar d'una font de frescor que ens permeti disminuir la temperatura del cap (ja sigui per ingestió o per contacte).

 
 

 
 
 
 
 


Comments